KAISA ARRATEIG - vuoden 2016 helsinkiläisvalmentaja

12.6.2016 klo 18:00

Vuoden 2016 helsinkiläisvalmentaja on muodostelmaluistelun valmentaja Kaisa Arrateig. Onnittelemme Kaisaa!

 

Helsingin kaupunki palkitsee vuosittain helsinkiläisurheilijan ja -seuran sekä helsinkiläisen nuoren urheilijan ja valmentajan. Helsinkiläisurheilija saa 10 000 euron arvoisen stipendin, helsinkiläisseura 5000 euron stipendin, helsinkiläinen nuori urheilija 2500 euron stipendin ja helsinkiläisvalmentaja 2500 euron stipendin.

 

 

 

”On hienoa, kuinka Helsingistä löytyy vuosi toisensa jälkeen erinomaisia urheilijoita ja monista eri liikuntalajeista”, iloitsee Helsingin urheilupalkintotoimikunnan puheenjohtaja Riku Ahola.

 

 

Vuoden 2016 helsinkiläisvalmentaja on muodostelmaluistelun valmentaja Kaisa Arrateig. Hän on luotsannut muodostelmaluistelua Helsingin Taitoluisteluklubissa vuodesta 1997 alkaen. Arrateig on pitkän linjan muodostelmaluistelun valmentaja ja tekee aktiivista seuratyötä. Hän on saavuttanut uransa aikana merkittäviä kansainvälisiä arvomitaleja.

 

Vuoden 2016 helsinkiläisurheilija on triathlonisti Kaisa Lehtonen. Hän on saavuttanut merkittävissä kansainvälisissä arvokisoissa mitalisijoja, kuten EM-kultaa ITU:n (International Triathlon Union) puolimatkalla, sija 2. Ironman Barcelonassa, sija 1 Ironman Etelä-Afrikan mestaruuskisoissa ja kaksi Suomen mestaruutta triathlonin perus- ja puolimatkalla kesällä 2015.

 

 

Vuoden 2016 helsinkiläisseuraksi on valittu jääpalloseura Botnia-69, jonka joukkue voitti päättyneellä kaudella Suomen Cupin tammikuussa 2016. Jääpalloseura voitti Bandyliigan mestaruuden, Suomen Cupin ja P21 (A) nuorten mestaruuden. Vastaavaan ei ole pystynyt jääpallon historiassa samana vuonna kuin OPS 1960 ja WP35 1993. Lisäksi Botnia-69 on tuonut vahvasti esille perinteistä lajia ja tehnyt vahvaa juniorityötä, tapahtumatoimintaa, ja ollut muutoinkin hyvin aloitteellinen ja innovatiivinen.

 

 

Vuoden 2016 nuori helsinkiläisurheilija on yleisurheilija Viivi Lehikoinen. Hän kilpailee pääosin 400 metrin aitajuoksussa ja edustaa helsinkiläistä HIFK-Friidrottia. Lehikoinen saavutti kultaa 400 metrin aidoissa vuoden 2015 Euroopan nuorten olympiafestivaaleilla Georgian Tbilisissä. Lehikoisen voittoaika 57,74 oli myös kauden kotimainen kärkitulos ja 17-vuotiaiden Suomen ennätys. Tämä nuori yleisurheilija on ikäluokkansa ykkönen Euroopassa ja kaikkien aikojen listoilla kärkisijoilla ja vielä vanhempien ikäluokassa.

 

 

Näiden upeiden helsinkiläisurheilijoiden, -seuran ja -valmentajan lisäksi Helsingin urheilupalkintotoimikunta onnittelee ja antaa kunniamaininnan koreografi Riikka Virkajärvi-Johnsonille. Hän toteutti menestyksekkäästi Gymnaestradassa 2015 Valkoinen lintu -esityksen. Kunniamaininta on myös Helsingin urheilupalkintotoimikunnan kiitos loistavasta Gymnaestrada 2015 -tapahtumasta, joka oli suurin Suomessa koskaan järjestetty kansainvälinen urheilutapahtuma.

 

 

 

Lisätietoja:

Riku Ahola, Helsingin urheilupalkintotoimikunnan puheenjohtaja, puh. 0440201234, riku.ahola@helsinki.fi

Essi Eranka, Helsingin liikuntaviraston viestintäpäällikkö, puh. 040 5681369, essi.eranka@hel.fi