Syksyn luistelukouluihin ilmoittautuminen on alkanut!

3.7.2017

Helsingin Taitoluisteluklubin luistelukoulut käynnistyvät syyskuussa 2017.

Luistelukouluja lapsille ja nuorille järjestetään Salmisaaren, Hernesaaren ja Paloheinän jäähalleissa. Aikuisten luistelukouluja on Salmisaaren, Helsingin jäähallin harjoitushallissa ja Paloheinän jäähalleissa.

Syyskausi 4.9. - 17.12.2017. 

Lisätietoja ja ilmoittautuminen 

 

Lapset ja nuoret

 

Luistelukoulu tenavat 3-9 -vuotiaille tytöille ja pojille. 

Tenavissa harjoitellaan monipuolisesti luistelun perustaitoja erilaisia leikkejä, mielikuvia ja musiikkia apuna käyttäen.

Lapset jaetaan kauden alussa pienryhmiin, joissa opetus tapahtuu kannustavassa ja myönteisessä ilmapiirissä.

Mukaan omat luistimet ja hansikkaat. Nuorimmille luistelijoille suosittelemme kypärän käyttöä

 

Briljantit 9-14 -vuotiaille tytöille ja pojille

Briljanteissa harjoitellaan monipuolisesti luistelun perustaitoja: eteen- ja taaksepäin luistelua, kaaria, kääntymistä, liukuja, piruetteja ja hyppäämistä. Luistelijat jaetaan tarvittaessa pienryhmiin.

 

Aikuiset

Aikuisten harjoittelussa on tärkeintä, että jokainen luistelija pääsee kehittämään taitojaan omista lähtökohdistaan ja nauttimaan luistelusta.

 

Aikuisten perusryhmä on tarkoitettu vasta-alkajille ja muutaman vuoden luistelleille. Ryhmä jaetaan ensimmäisellä tunnilla kahtia. 

Perusryhmään tullessaan luistelijan tulisi hallita luistimilla pystyssä pysyminen ja eteenpäin eteneminen. Perusryhmässä harjoitellaan potkuja, kaaria ja kääntymistä sekä hieman jo hyppyjä ja piruetteja. Lisäksi tutustutaan muodostelmaluisteluun.

 

Muodostelmaluistelun alkeet on tarkoitettu muodostelmaluistelusta kiinnostuneille aikuisille. Ryhmä harjoittelee harrastusmielessä ilman kilpailullisia tavoitteita. 

 

Ryhmässä tutustutaan monipuolisesti muodostelmaluistelun perusteisiin. Luistelijoiden olisi hyvä hallita perusluistelu eteen- ja taaksepäin, jotta kuvioissa harjoittelu on mahdollista. Harjoituksissa kehitetään myös monipuolisesti yksilötaitoja.

 

Aikuisten jatkoryhmä on tarkoitettu aiempaa luistelukokemusta omaaville. 

Jatkoryhmässä harjoitellaan hieman kovemmalla vauhdilla ja tehdään vaativampia liikkeitä kuin perusryhmässä.

Tunneilla pyritään tekemään alku- ja loppuverryttelynä helpoimpia perusaskeleita (esim. kolmosia, sirklauksia, kaaria, perusluistelua), joka tunti joku uusi/vaikeampi askelharjoitus (käänteet, vastakäänteet, askelsarjat, twisselit, silmukat yms.) sekä hyppyjä (yksöishypyistä akseliin), liukuja ja piruetteja.

 

Aikuisten kaaret & käännökset -ryhmässä opetellaan terän käytön saloja. Pääpaino on perusluistelussa ja askeleissa. Ryhmän valmentajana toimii Ari-Pekka Nurmenkari. 

Ryhmä sopii erityisen hyvin aikuisluistelijoille, joilla on jo jonkin verran luistelukokemusta. Ryhmässä on luistellut niin aikuismuodostelmaluistelijoita kuin vanhoja yksinluistelun harrastajiakin. Yhteistä on se, että kaikki luistelijat haluavat kehittää käännöksiään sujuvimmiksi ja kaariaan syvemmiksi.

Aikuisten harjoittelussa on tärkeintä, että jokainen luistelija pääsee kehittämään taitojaan omista lähtökohdistaan ja nauttimaan luistelusta.