HTK järjestää kauden suurimmat luistelukisat Espoossa

17.3.2017

Muodostelmaluistelujoukkue MiniMints Kuvaaja Janne Koistinen

Muodostelmaluistelun talvi huipentuu viikonloppuna: 122 joukkuetta ja yli 2 500 luistelijaa kilpailee kansallisten sarjojen loppukilpailuissa Espoon Metro Areenalla.

 

 

Muodostelmaluistelun kansallisten sarjojen loppukisat keräävät 18.-19.maaliskuuta 2 571 luistelijaa eli 122 luistelujoukkuetta kannustajineen kaikkialta Suomesta Espooseen.

 

-       Nämä kisat ovat harrastesarjojen kauden huipennus. Ohjelmia on harjoiteltu elokuusta asti koko talven ajan, joten nyt nähdään kimallusta ja taidokkaita esityksiä, kertoo kilpailun johtaja Katriina Lindström.

 

Kansallisten sarjojen loppukisoissa on joukkueita 34 seurasta ja kaukaisimmat osallistujat tulevat Rovaniemeltä ja Kemistä. Kilpailun järjestää Helsingin taitoluisteluklubi (HTK)

 

Harrastus moneen makuun

 

Muodostelmaluistelu on kaikenikäisten harrastus ja kahden päivän aikana kilpaillaan seitsemässä eri sarjassa.

 

Kansalliset kilpailusarjat ovat seniorit, juniorit, noviisit, minorit ja tulokkaat. Harrastesarjoja ovat myös aikuiset ja masters-sarja, joka koostuu pääosin entisistä SM-luistelijoista. Näiden lisäksi sunnuntaina luistellaan SM-noviisien hopeafinaali.

 

Nuorimmat tulokassarjan kilpailijat ovat eskareita tai ekaluokkaisia, minorit ovat ala-asteikäisiä. SM-noviisit käyvät arkisin koulua yläasteella ja kansalliset senorit ovat lukioikäisiä. Masters-sarjassa kohtaavat entiset kilpasarjan luistelijat ja aikuisten sarjassa osa on aloittanut luistelun vasta täysi-ikäisenä.

 

Kansainvälinen menestys lisää suosiota

 

Muodostelmaluistelussa 20 tai kilpasarjoissa 16 luistelijan joukkueen esitys kertoo tarinan, jota korostavat musiikki, koreografia ja puvut.  Lajin suosio kasvaa Suomessa, ja osasyynä on suomalaisten kansainvälinen menestys.

 

Tuorein mitalisaalis on sunnuntailta 12. maaliskuuta, jolloin suomalaisjoukkueet nappasivat hopeaa ja pronssia muodostelmaluistelun junioreiden MM-kilpailuissa Kanadan Missisaugassa.

 

-       Maailmanmestarijoukkueiden luistelijat ovat aikanaan luistelleet tulokkaina ja minoreina kansallisissa kisoissa, huomauttaa kisan johtaja Katriina Lindström.

 

Kisoja voi seurata Facebookissa ”ML kansallisten sarjojen 3.kilpailut 2017” ja Instagramissa ”mlkansallisten3kisat2017”, josta löytyvät jo joukkueiden esittelyt.

 

Mutta kuten vanha sanonta jäähalleilla kuuluu, muodostelmaluistelu on parasta paikan päällä. Lippuja saa Metro-Areenalta ja edullisemmin ennakkoon Lippuautomaatista: www.lippuautomaatti.fi/htk 

 

Lisätietoja antavat: 
Kirsi Nurmi-Haikonen, puh 040 358 8008, toiminnanjohtaja, Helsingin Taitoluisteluklubi ry

Katriina Lindström, puh 040 5906650, kilpailun johtaja